Levesek

Sütőtökkrémleves tökmagolajjal

Hozzávalók:

25-30 dkg sütőtök (pucolva, kockázva)

1 húsleveskocka, ételízesítő

10 dkg vaj

2 dl tejszín

1 dl narancslé

Kakukkfű

Bors

Őrölt szerecsendió

Pirított ökmag

Tökmagolaj

 

Elkészítés:

A tököt a vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a leveskockát. Felöntjük 2 dl vízzel, majd puhára pároljuk, Botmixerrel pürésítjük, beleöntjük a narancslevet és a tejszínt. Hozzáadjuk a, a fűszereket és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 8 dl levest kapjunk. Pirított tökmaggal és tökmagolajjal forrón tálaljuk.

Burgonyás sütőtökleves

Hozzávalók:

5 dkgvaj, vagy Rama

30 dkg burgonya és ugyanannyi sütőtök

1 nagyobb vöröshagyma

1/4 liter főzőtejszín

1/2 liter zöldségleves (zöldségleveskockából)

szárított kenyérkocka

fehérbors

tökmagolaj

 

Elkészítés:

A felkockázott hagymát a vajon megpirítjuk és felöntjük a zöldséglevessel. A kockára vágott burgonyát és sütőtököt hozzáadjuk és puhára pároljuk. Fűszerezzük, és belekeverjük a tejszínt. Ha kihült, pürésítjük. Szárított kenyérkockát adunk hozzá. Tálaláskor egy kevés tökmagolajat csepegtetünk a levesre.

Elérhetőség

Kiss Ferenc

Vihar u 19.
Budapest
1221

Tel.:+36 (1) 2292002
Mobil:+36 (30) 3035107